KALINLAŞMIŞ TIRNAK BAKIMI

Kalınlaşmış tırnak bakımı, normalden daha üst seviyede kalınlaşan ve şekli bozulan tırnaklara uygulanmaktadır. Tırnak kalınlaşması birçok sebebe bağlı olarak gelişebilmektedir. En yaygın sebepleri ise, mantar, diyabet, deri hastalıkları, dolaşım sistemi sorunlarıdır.

Kalınlaşmış tırnak bakımı için özel cihazlardan destek alınır ve kişinin ağrısız ve acısız şekilde tırnaklarının inceltilmesi sağlanır.

Tırnaklar travmalara bağlı olarak deformasyona uğrayabilir. Tırnakta meydana gelen bu rahatsızlıklar ağrıya sebebiyet verirken, ayağın hareket kabiliyetini de kısıtlayabilir. Bu durum da kişinin yaşam kalitesini düşürür.

Tırnak yüzeyinin özel cihazlar desteği ile inceltilmesi ve temizlenmesi, eski sağlıklı formuna ulaşmasını sağlarken, özel jel kullanımı ile de tırnağın yapısının korunması amaçlanır.

Kalınlaşmış tırnak bakımı uygulaması, düzenli olarak yapılmalıdır. Zira, kendi kendini tekrar edebilir özelliktedir. Tırnak bakımı periyodik şekilde uygulandığında, bir müddet sonra tırnağın eski formuna ulaşması muhtemeldir.

Tırnak Kalınlaşmasının Nedenleri
Tırnak kalınlaşmasının birçok nedeni vardır ama genel olarak en çok görülen mantar rahatsızlıklardır. Bunun yanı sıra sedef hasatlıkları ya da doğuştan gelen rahatsızlıklar tırnakların daha kalın durmasına neden olabilir.

Kalınlaşmış Tırnak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kalınlaşmanın sebebini anlamak ve bunu tetikleyen unsurları mümkün olduğunca azaltmaya çalışmak ilk yaklaşımdır. Öncelikle kalınlaşan tırnak katmanı inceltilir.

Böylelikle kalın katmanın tırnak yatağına oluşturduğu baskı giderilir. Ardından periyodik bakımlara ilave destek olarak tırnak serumu yardımıyla tırnak yapılandırılmaya çalışılır.

Tırnak yatağındaki bir deformasyondan kaynaklıysa onikoplasti veya bant sistemleriyle ağrısız ve günlük hayat kalitesini bozmadan tedavi hedeflenir.

Sık Sorulan Sorular
Kalınlaşmış tırnak nasıl kesilir?
Tırnak öncelikle kontrollü bir biçimde, profesyonel podoloji desteği alınarak inceltilmeli, daha sonra profesyonel tırnak pensleriyle kesilmelidir.
Kalınlaşmış deforme tırnak belirtileri nelerdir?
Kişilerin günlük yaşam içerisinde kullandığı ayakkabıların, ayakta kalma sürelerinin, yapılan sportif aktiviteler sonucunda maruz kalınan travmaların etkisi ile gelişen baskılar sonucunda tırnaklarda kalınlaşmalar ve deformasyonlar ortaya çıkabiliyor. Bu tür kalınlaşmalar, tırnak mantarı rahatsızlığından dolayı ortaya çıkan kalınlaşmalara göre farklılık gösteriyor. Tırnak mantarından kaynaklanan kalınlaşmalarda; tırnaklarda un gibi dökülme, yumuşak odunsu görüntü ya da yapıların görülmesi söz konusu olabiliyor. Mantar enfeksiyonunun bulunmadığı ancak yapısal olarak kalınlaşmış tırnaklardaki yapısal değişiklikler ise daha farklı özellikler taşıyor. Bu tür tırnakların tırnak dokusu sert olup, yüzeylerine dokunulduğu zaman tek parça hissi veriyor. Uzayan kısımlarında da şekil bozukluğu devamlılık gösteriyor.